Havaintoja Kööpenhaminasta

16.02


Tuli viime kuun puolella käytyä viikonloppulomalla Kööpenhaminassa ensimmäistä kertaa ikinä ja ei varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi. Oli aika kiva kaupunki, vaikka kallis olikin! Tässä vähän ehkä ei niin tavallisia "havaintoja", mitä tuosta kaupungista tuli tehtyä tuon lyhyen reissun aikana.


- Ikää, aikaa tai paikkaa katsomatta ihmiset ui alasti kaikkialla. Tämä tuli musta vähän yllätyksenä, että lenkin jälkeen voi hypätä alasti uimaan viereiseen jorpakkoon tuosta noin vaan julkisella paikalla.. :-D 


- Hanavesi ei ollut hyvää (ja harvemmin edes maistan eroavaisuuksia veden maussa). Tai ei ainakaan vetänyt vertoja suomalaiselle hanavedelle! Liekö sitten johtui alueesta, missä majoituttiin?


- Kööpenhaminassa oli ihan älyttömän hyvät pyörätiet ja pyöräily tehty niin helpoksi. Kukaan ei kävellyt pyörätiellä (ei edes turistit!) ja kukaan ei pyöräillyt tietä väärään suuntaan ja muutenkin liikennesäännöt myös pöyräillessä osattiin. Tässä vertauskohteena siis Helsingin pyörätiet...


- Kajakki polo on se juttu! En ole ikinä koskaan edes kuullutkaan tällaisesta urheilulajista? Tätä näkyi myös yhtä paljon kuin niitä alastomia uimareita :-D


- Pieni merenneito -patsas oli paljon paljon pienempi kuin kuvittelin! Ja kuvittelin sen myös olevan paljon kauempana rannasta syvässä vedessä (ettei se olisi turistien piirittämä).


- Ihmiset oli tosi iloisia kaikkialla! Meille tuntemattomat monesti moikkaili ja toivotteli hyvää huomenta kaduilla. Olispa Suomessakin sama! 


You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Vietettyäni pitkän tovin etelä-Ruotsissa ja matkattuani ties kuinka monta kertaa kööpenhaminassa, niin totta - pyörätiet ovat etelä-Ruotsin ja Tanskan kohdalla parasta. Tanskalaiset itse eivät olet tosin liikenteen toimivuuteen tyytyväisiä. Ja :) Kajakki Poloa pelataan myös Suomessa.

  Ihan kiva kaupunki Kööpenhamina on. Tosin etelä-Ruotsista ja pohjois-Tanskasta löytyy todella kivoja pikku paikkoja, joissa kannattaa käydä. *Pienenä vihjeenä*.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Tanskassa haluaisin ehdottomasti käydä myös muuallakin kuin vaan pääkaupungissa!

   Mulle tämä kajakki polo on aivan uusi ilmestys!

   Poista