Pakkausvinkkejä

11.30

Heissan pitkästä aikaa! Johan siitä on tovi kun viimeksi tänne olen mitään kirjoitellut. Syynä ihan vaan se, ettei innostusta ole ollut eikä elämässä töitä ja tavallista arkea kummempaa oo just nyt edes tapahtunut. Enkä myöskään oo jaksanut läppäriä kaivaa kaapista sillä tämäkin kapistus alkaa jo vedellä viimeisiä... Ja oon vähän vältellyt uuden ostamista..

No mutta aiheeseen! Nyt olis piiitkästä aikaa lomalle lähdön aika ja ajattelin jakaa teille vähän mun pakkaus/matkustusvinkkejä. Itselleni nää on kyllä itsestäänselvyyksiä, mutta toivottavasti näistä on jollekin hyötyä! Ja itse kuulisin mielelläni teidän pakkausvinkkejä?

1. Pakkauslista

- Aloitan pakkauslistan jo viikkoja ennen itse pakkauksen aloittamista. Aina kun mulla tulee jokin asia mieleen mikä on pakko muistaa pakata mukaan, listaan sen ylös. Tää on todella hyvä tällaiselle pakkaamisesta stressaavalle ja huolehtivalle, että tuliko kaikki nyt mukaan.

2. Ostoslista

- Listoja rakastavana teen myös ostoslistoja, mitä matkalle tarvitsee vielä ostaa.

3. Suunnittele

- Suunnittele kaikki asut kotona valmiiksi, niin ei tule pakattua mitään turhaa.
Matkusta eniten tilaa vievimmissä vaatteissa ja kengissä.

4. Matkusta käsimatkatavaroilla

- Matkustan lähes aina pelkillä käsimatkatavaroilla. A. tulee halvemmaksi b. Ei tarvitse stressata selviääkö laukku mukana perille.
Mun laukku on aika iso (mutta on tähän asti jokaiseen lentokoneeseen mahtunut), joten siihen kyllä mahtuu paljon tavaraa. Ja parempi pakata tiiviisti niin ei tavarat liiku!

- Mulla mahtuu kaikki kosmetiikka hyvin siihen pieneen minigrip-pussiin, ainakin viikonlomalle lähdettäessä. Säästän kaikki pienet purkit joita voi matkalle lähtiessä hyödyntää ja täyttää uudelleen.
Tietysti myös tasokkaammista hotelleista on kaikki perus shamppoot ja hoitoaineet saatavilla. 

- Jos olen aikeissa ostella paljon matkakohteessa, maksan ruumalaukun vain kotimatkalle.

5. Järjestelmällinen pakkaus

- Pakkaa kaikki painavat pohjalle (eli sinne päähän missä on pyörät). Jos sulla ei oo särkyville tavaroille (kameran linssi, aurinkolasit, yms) säilytyskoteloa, rullaa vaatteita niiden ympärille.

6. E-kirja

- Itse tykkään etenkin lomalla lukea ja tilan säästäjäksi ostin aikoinani Englannista Kindlen johon voin ladata kaikki haluamani kirjat, eikä se paina paljoa tai vie tilaa.

7. Osta omat eväät

- Lentokentällä ja lentokoneessa ruoka on kallista, joten aina kannattaa olla omat eväät. Mikään ei oo hirveempää kuin saapua lomakohteeseen huonovointisena sen takia ettei oo saannut ruokaa hetkeen (been there, done that!)
Kannattaa myös ottaa tyhjä vesipullo mukaan, sillä aika monelta lentokentältä löytyy turvatarkastuksen jälkeen hana, josta saa juomakelpoista vettä.

Tässähän näitä ois muutama!
Loman jälkeen tuttuun tapaan loma-postauksia tulossa, sekä jos vihdoin saisin aikaiseksi näyttää teille miltä meidän kotona näyttää tällä hetkellä kun se on vihdoin melkein valmis! (-:

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Täällä myös yks matkalaukun kadottamisesta murehtiva ja lähes aina lennän pelkillä käsimatkatavaroilla :D

    VastaaPoista