More from Rome

By Mia - 12.21


Meidän tokana päivänä käytiin katsastamassa vielä Pantheon sekä Piazza Navona.


Meidän vikana päivänä käytiin Vatikaanissa, ja siellä käytiin tutustumassa Pietarinkirkkoon. Vatikaaniin tai kirkkoon ei oo minkäänlaista sisäänpääsymaksua, jos vaan malttaa jonottaa! Me ei onneksi kahtakymmentä minuuttia kauempaa jouduttu odottamaan kirkkoon sisäänpääsyä, koska oltiin tuolla aika aikaisin aamusta. Kirkkoon ei myöskään pääse sisälle missä tahansa vaatteissa vaan polvet ja olkapäät täytyy olla peitettynä. Moni ei tätä nähtäväsi tiennyt ja monet käännytettiin pois ovelta!


Me myös kivuttiin kirkon kupoliin (?) ihailemaan maisemia. Tuonne maksoi 6 euroa, ja hissillä vähän enemmän, ja sai kyllä taas jonotella ainakin puoli tuntia! Mutta oli se sen arvoista.


Vatikaanissa hurahtikin monta tuntia kaikkien jonottamisten takia, ja olikin jo aika lounaalle. Pakko sanoa, että parhaimmat ruuat tuli nautittua vähän kauempana keskustaa, eikä noissa pahimmissa turistirysissä.


Kaiken tuon kävelemisen jäleen oltiin kyllä ihan poikki ja onnistuin itelleni vielä pienen flunssankin saamaan. Mutta pakko oli vielä käydä kattomassa Vittorio Emanuelen Muistomerkki, minkä ohi oltiin ajettu bussilla muutamaan otteseen ja ihasteltu tota isoa rakennusta! Tuolta takaa näki myös vähän Roman Forumille, missä me ei ehditty ollenkaan käymään, joten sekin tuli joten kuten nähtyä!


Semmoinen oli meidän viikonloppu Roomassa! Pakkohan tuonne on päästävä uudestaan, oli siellä niin paljon kaikkea nähtävää!

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia