Islanti kolmessa päivässä #3

By Mia - 9.53


Viimeisenä aamuna suunnattiin Reykjavikiin. Ennen hotellilta lähtöä päätin vielä sähköpostilla varmistaa, että onhan kaikki kunnossa meidän bussikuljetuksen kanssa Reykjavikista lentokentälle. Heidän olisi pitänyt lähettää tekstiviestillä vielä varmistus 24 tuntia aiemmin meidän hakuajasta, mutta viestiä ei koskaan kuulunut. Vaustauksena oli, että kaikki on kunnossa ja bussi hakee meidät 13:30. Siinä sitten iski pieni paniikki, sillä oltiin varattu bussi kylläkin 17:00. Ei oltu valmiita lähtemään noin aikaisin. Lentokin lähtisi vasta 19:45... 
Eivät suostuneet sitä sitten enää muuttamaan, sillä tuo oli mukamas meidän oma moka ja muutos olisi tullut tehdä viimeistään 24 tuntia aiemmin. 
Onneksi autonvuokrausfirmalle oli ok, että pidetään auto vielä päivän ja palautetaan se sitten takaisin lentokentälle. Päästiin siis rauhassa kiertelemään Reykjavikia!
Täällä ollaan tosiaan käyty kyseisen bussifirman kanssa vääntö tosta koko hommasta! 

Ensimmäisenä käytiin Hallgrimurin kirkolla (Hallgrimskirkja) ihailemassa maisemia. Tuonne ylös meneminen maksaa ja muistaakseni noin 6-7 puntaa.

Muuten koko reissun aikana ei oikeastaan ollut kovinkaan kylmä, pärjäsi villapaidalla sekä takilla. Mutta tuona päivänä oli ihan järkyttävän kylmä ja sai kyllä pistää päälle kaikki mahdolliset vaatteet! Kaiken lisäksi rupsesi vielä tihkuttamaan vettä. 
Pakko sano, ettei Reykjavik ollut mitenkään kummoinen. Tykästyin muihin pienempiin kaupunkeihin ja kyliin. Ja ulkona syöminen oli myös aikas hintavaa Reykjavikissa!

Käytiin katsomassa miltä näyttää Grótta Lighthouse.

Viimeisenä stoppina ennen illallista ja lentokentälle suuntaamista oli Nauthólsvík Geothermal Beach.
Josta löytyy mm. steam-bath! Näytti aika rentouttavalta ja olisi tehnyt mieli pulahtaa sekaan, harmi vaan ettei aika riittänyt. Niin ja ihmiset tosiaan kävivät myös tossa meressä uimassa?! Niillä ei näyttänyt olevan mitään ongelmaan kävellessään veteen. Mietittiin hetken, että onko sekin vesi jotenkin ihmeellisesti lämmitetty, mutta ei, jääkylmää se oli!


  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia