Islanti kolmessa päivässä #2

By Mia - 19.41

 Kilometri postausta jälleen luvassa! Seuraavana aamuna herättiin ajoissa ja lähdettiin liikenteeseen jo kahdeksan jälkeen. Matkalla pysähdyttiin ihastelemaan kaunista auringonnousua! Ois tullut muuten aurinkolasit tarpeeseen. Aurinko tuolla paistaa sen verran matalalla, että oli vaikea ajaessa nähdä eteen. Tai no minähän en ollut se joka istui ratin takana...

Meidän ensimmäinen pysähdys oli pienessä Keldur nimisessä kylässä. Toiveena oli nähdä hauskasti ns. maan sisään rakennettuja taloja. Se alue olikin suljettu syyskuusta eteenpäin, joten ne jäi sitten näkemättä.

 Seuraava pysähdys oli Seljalandsfoss vesiputouksella. Oli kyllä upeat maisemat, mutta kylmä! Tarpeeseen tuli vedenpitävä takki hupulla varustettuna! Tuon vesiputouksen pääsi kiertämään vesiputouksen takaa, joten hyvät kävelykengät ois tullut myös tarpeeseen, oli nimittäin aika liukasta.

 Noin puolilta päivin saavuttiin Black Sand Beachille, missä pidettiin lounastauko. Kaikilta noilta turistinähtävyys kohteista löytyi yleensä vessa sekä pieni kahvila tai kioski. Ja aika hyvin käy kortti kaikkialla maksuvälineenä! Myöskin bensa-asemia löytyy paljon.

Kuvissa ei ehkä niin hyvin näy, mutta nimensä mukaan tuo rantahiekka oli mustaa!
Tuolta jatkettiin matkaa meidän viimeiseen kohteeseen, minne oli edessä vielä noin kahden ja puolentunnin ajomatka... 
Yksi pakollinen hevoskuvailu pysähdys tehtiin, sekä käytiin täyttämässä meidän vesipullot yhdessä lähteessä. Kätevää! Tuolla tosiaan toi lähteistä tuleva vesi on ihan puhdasta ja juomakelpoista.

Lopulta selvittiin meidän viimeiseen kohteeseen eli Jökulsárlóniin, jäätikköjärvelle. Kyseinen järvi on esiintynyt muutamissa elokuvissakin! 
Tuolla pääsee myös venekierrokselle ihastelemaan noita jäätiköitä vähän lähempää, ja tottakai kuulemaan kyseisestä järvestä vähän tarkemmin.

Me ei tuolla kauhean kauaa aikaa ehditty viettämään, vaan alettiin kiiruhtamaan takaisin hotellille päin. Tuolla aurinko laskee aikaisin ja katuvaloista ei tietoakaan muuta kuin isoissa kaupungeissa, joten ei ehkä mikään maailman miellyttävin ajo-olosuhde! Ja edessä tosiaan oli yli 4 tuntia ajamista.
Puoli yhdeltätoista vihdoin saavuttiin takaisin hotellille! Koko reissuun meni noin 14 tuntia :-D 
Me oltiin pakattu mukaan paljon eväitä, jottei tarvinnut koko ajan pysähdellä jonnekkin syömään, ja muutenkaan tuolla se ruoka ei ole halvimmasta päästä!
Vielä tulossa postausta meidän viimeiseltä päivältä, joka me vietettiin Reykjavikissä.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia