Shopping in Marrakech

By Mia - 10.19

Tuo Medinassa sijaitseva Djemaa el-Fna-aukio ja siintä alkava souk-alue on varmasti Marrakechin suosituimpia nähtävyyksiä, jos niin voi sanoa! Ja sieltä löytyy vaikka ja mitä ostettavaa.
Tuolla on aika hiljaista vielä keskipäivällä. Suurin osa avaa kojunsa vasta ilta-päivällä ja ne onkin auki melkein keskiyöhön asti. Ja vilkkainta tuolla tosiaan on illalla! Myös paljon hyviä ruokapaikkoja löytyy tuolta aukiolta.
Itse ostin tuolta ainoastaan yhden jutun, nimittäin huivin. Ensimmäisessä paikassa sitä mulle kaupattiin 800 dirhamilla, eikä heppu suostunut alentamaan hintaansa. Seuraavassa paikassa samaista huivia kaupattiin yli 1000 dirhamilla ja hänkään ei suostunut halvemmalla myymään. Olin jo menettänyt toivon kyseisestä huivista, enkä yhdestä huivista suostunut yli 80 puntaa maksamaan.
Samainen huivi kuitenki pisti silmään taas yhdessä kojussa ja sielläkin sitä kaupattiin mulle 800 dirhamilla. Mutta lopulta tämä heppu suostui myymään sen alle 250 dirhamilla! Eli aika hyvät kaupat siis!
Eli kannattaa ehdottomasti tinkiä tai sitten vaan vaihtaa paikkaa jos hinta ei miellytä. Sama juttu varmasti tulee jossakin toisessa kojussa vastaan ja toivottavasti paremmalla hinnalla!
Monet on kyselleet tuleeko tuolla kauppiaat kauheesti tyrkyttämään juttuja, niin kyllä! Mutta itse en heihin edes ottanut katsekontaktia tai muutenkaan noteerannut, niin aika äkkiä ne sen lopettaa :-D Hyvin tylyltähän tuo kuulostaa, mutta ei niistä muuten pääse millään eroon :-D

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia