Last day in Morocco

By Mia - 13.25

Vika matkapostaus tulis tässä!
Tuona aamuna herättiin tosi aikaisin, sillä suunniteltiin lähtevämme jo hyvissä ajoin ajamaan takaisin Marrakechiin asti. Matka tuonne suunnillee kestää sen 5 tuntia.
Vähän jälkeen kuusi aamulla lähdettiin ajamaan ja toivottiin olevamme perillä jo hyvissä ajoin puolen päivän aikaan, sillä meillä oli kaikkia kivoja suunnitelmia kyseiselle päivälle!
Ajeltiin ehkä tunti tuonne vuorille päin ja rupesi satamaan vettä. Mietittiin, että ei oo varmasti hirveän turvallista ajaa mutkaisilla vuoriteillä vesisateessa, mutta kyllä me selvitään!

No ylöspäin ajaessa vesisade muuttuikin lumisateeksi! Ajateltiin, että ei se nyt varmasti haittaa jos vähän lunta tupruttaa, kuhan ajallaan tosi varovaisesti :-D Kaikki vastaan tulevat autot kovasti väläytteli valoja ja huitoi käsiä, että kannattaa kääntyä pois. Ajateliin, että paikalliset ei varmasti oo tottuneet tähän lumisateeseen!
Ajeltiin vielä vähän matkaan ja lumisade itseasiassa muuttui oikein kunnon myräkäksi! Siellä sitten yhdessä kohtaa oli poliisit pysäyttämässä ja he olivat pistäneet tien poikki... Mikä ärsytys! Oltiin jo puolessa välissä matkaa! Poliisi kehotti meitä ajamaan toista reittiä Marrakechin, mutta päätettiin odotella vähän aikaa jos lumisade lakkaisi, sillä se toinen reitti näytti ihan älyttömän pitkältä!

Pari tuntia odoteltiin, mutta ei näkynyt loppua lumisateelle. Meidän ei auttanut muu kuin lähteä ajamaan sitä toista reittiä, sillä autoa piti palauttaa kuudeksi!
Tuo oli ehkä hirvein ajomatka ikinä! Tuo vuori oli varmasti korkeampi kuin sen ensimmäinen, tiet tuolla oli vielä kapeampia ja huonompia ja kiemuraisempia ja eikä turvakaiteita. Kaiken huipuksi meillä syttyi tuolla matkalla bensa-valo palamaan!! Ja ei tuolla vuorilla ole tietoakaan mistään bensa-asemista... Niin ja myös tällä puolella vuorta alkoi tuiskuttamaan lunta, joten oli todella hankala nähdä eteen! 
Mutta jotenkin ihmeenkaupalla selvittiin bensa-asemalle asti!
Maisemat tuolla oli kyllä upeita, mutta olin niin kauhusta kankean, että kamera kyllä pysyi laukussa suurimman osan aikaan ;-D
Tuo matka ei tuntunut loppuvan millään! Kellokin läheni kuutta.
Seitsemän aikoissa saavuttiin takaisin Marrakechiin ja soitettin automiehelle ja pahoiteltiin myöhästymistä. Automies ei ollut onneksi muistanut koko asiaa! :-D

Vasta kahdeksan aikoissa saavuttiin meidän hotellille. Harmitti todella todella paljon! Ja Väsytti!
Ei tosiaan tehty enää mitään tuona iltana, muuta kuin syötiin ja pakkailtiin kamat kasaan. Lento takaisin Lontooseen lähti jo kymmenen aikaan aamulla.
Harmittaa, että oltiin varattu noin kiva hotelli tolle vikalle yölle, mutta ei ollut yhtään aikaa viettää siellä. Ja muutenkin me jätettiin kaikki turisti-krääsä ostelut vikalle päivälle... Mutta ollaan tosiaan mietitty jos menisi tuonne pidennetyksi viikonlopuksi ja pysyisi ihan vaan Marrakechissä tällä kertaa!

 • Share:

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Oli kiva lukea matkapostaukset Marokosta!
  Voisitko tehdä matkaan liittyvän postauksen vielä ostoksistasi sekä niiden hinnat ja muutenkin hintoja Marokossa ja esim.paljonko maksaa lennot,hotellit jne.pitääkö hullun lailla tinkiä jne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En hirveästi ostanut sieltä mitään, niin postausta ostoksista ei tule. Mutta voisin jonkunlaisen vinkki-postauksen kyllä kyhätä, koska tuosta hinta-tasosta ym. on kyselty! (-: Ja vastaan mielelläni muihinkin kysymyksiin!

   Poista