Marrakech

11.57

Tässä tulis nyt super pitkä postaus meidän ensimmäisestä päivästä Marokossa! Meidän lento lähti jo kuudelta aamulla Lontoosta ja oltiin perillä jo vähän jälkeen yhdeksän. Matka sujui muuten ihan hyvin, mutta itse en saannut nukuttua tuona yönä ollenkaan, enkä myöskään bussissa tai lentokoneessa, joten väsymys oli kova! Lentokentältä napattiin taksi hotellille. Taksikuski itseasiassa jätti meidät sinne jonnekkin, josta joku heppu sitten kävelytti meidät hotellille, ja tottaki pyysi rahaa tosta kävelytys reissusta!
Meillä oli tosi kiva pieni hotelli, jossa saatiin myös tosi hyvää palvelua! Meidän lisäksi hotellissa oli ainoastaan toinen pariskunta. Hotelli myös sijaitsi tosi keskellä Marrakechiä eli kaikki ihan kävelymatkan päässä.
 Oltiin molemmat tosi väyneitä matkustamisesta, joten pääsettiin levähtää hotellin kattoterassilla auringosta nauttien! 
Levähtämisen jälkeen lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. Kello taisi tossa vaiheessa olla jo 2 päivällä ja viimeksi syötiin lentokentällä aamupalaa.
 Meidän hotellin lähellä oli tosi monta ruokapaikkaa ja valittiin vaan joku mikä näytti kivalta, eli missä oli hieno kattoterassi (-; Nirsona ihmisenä murehdin ennen matkaa kauheesti löytäisinkö mitään itseäni miellyttävää ruokaa tuolta vai kuolisinko nälkään :-D Mutta positiivisenä yllätyksenä ruoka tuolla olikin tosi hyvää, haha! Ruoka oli myös tosi halpaa. Ekan päivän ruuasta taidettiin maksaa alle 10 puntaa!

 Ruokailun jälkeen lähdettiin kiertelemään marketti-alueelle. Hirveästi kuvia ei tuolta marketti-alueelta ole. Päätin keskittyä enemmän katselemaan ja ihailemaan! Mitään ei myöskään ostettu, sillä päätettiin jättää kaikki ostelut vikalle päivälle. 

 Muutama tunti tuolla jaksettiin kierrellä, mutta väsymys oli niin kova jo tossa vaiheessa, että pääsettiin palata takaisin hotellille levähtämään. Oltiin vähän hukassa tuolla mutta löydettiin takaisin hotellille kuitenkin suht helposti :-D Kyllä moni tuli tyrkyttämään apuakin, koska kuljeskeltiin kartta kädessä tuolla, mutta päätettiin selvitä itsenäisesti.
 Meidän hotellilla meille annettiin kartta tosta alueesta ja selitettiin missä meidän hotelli sijaitsee ym! 

 Oltiin tositosi väyneitä, mutta pääsettiin kuitenkin lähteä vielä takaisin kiertelemään, sillä haluttiin nähdä miltä Marrakech näyttää illalla. Ja nälkäkin oli taas tossa vaiheessa!
 Tuo marketti-alue oli tosi upea illalla. Täynnä kaikkia ruokakojuja ym! 
Kierreltiin siellä hetki ja käytiin syömässä illallista. Oltiin unohtettu meidän kartta hotellille ja oltiin vähän huolissamme löydettäisiinkö takaisin hotellille enää ja pimeällä kaikki näyttäisi varmasti erilaiselle. Hyvin löydettiin takaisin päin, mutta koska näytettiin että oltiin hukassa, joku nuori äijä tyrkyttämällä tyrkytti apua ja lähti viemään meitä meidän hotellille. Sanottiin monta kertaa että selvitään kyllä itsekkin. No käveltiin hänen perässään hotellille ja hotellille päästyä kiitettiin häntä avusta ja tarjottiin hänelle vähän rahaa. Tuo summa ei kuulemma herralle ollut tarpeeksi ja hän siintä sitten raivostui :-D Ei meinattu päästä hänestä millään eroon ja hän siinä vaan huusi ja kirosi :-D Hotellin omistaja puuttui siinä sitten asiaan ja hääti hänet pois :-D
Mulla oli ehkä liian korkeat odotukset Marrakechiä kohtaan. Kyllä tykkäsin kovasti paikasta, mutta ehkä ainoana miinuksenä, että paikka oli tosi likainen. Mutta haluan kyllä ehdottomasti käydä tuolla uudestaan ja nähdä lisää! Seuraavassa postauksessa tarinaa minne päädyttiin meidän seuraavana päivänä! (-:

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Olitteko etukäteen siis varanneet koko ajanksi hotellit vai ette,jos ette,niin löysikö helposti hyvän hotellin/minkä hintaisia?
  Oliko ilmat minkälaisia siellä?Saako rauhassa kulkea vai onko jatkuvasti joku kiinni häiritsemässä?Ja onko vaikeaa kulkea paikasta toiseen vai helppoa?Entä lentokentältä keskustaan paljonko maksoi taksi ja kuinka pitkä matka oli/kesti taksilla?Innolla odotan lisäpostauksia=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo varattiin kaikki etukäteen. Tänä vuoden aikana varmasti helposti löytyy hotelli jossa on tilaa, mutta etukäteen kannattaa ehkä googlailla missä hotelli sijaitsee, koska niitä voi olla vaikea ns. tunnistaa/löytää! Tuo meidän eka hotelli taisi olla £50 luokkaa. Kahdelta siis.
   Meille sattui hyvät ilmat, paitsi meidän viimeiselle päivälle. Eli noin +22-25 astetta ja se tämmöiselle suomalaiselle riitti ihana hyvin.
   Kyllä tuolla marketti-alueella oli koko ajan joku huutelemassa että osta osta :-D Mutta senkus vaan epähuomioi ja ei ota katsekontaktia niin eipä se häiritse! (:
   Lentokenttä on tosi lähellä Marrakechin keskustaa ja maksettiin 10-12puntaa noin 20min matkasta. Ja tottakai kannattaa etukäteen kysyä mitä taksikuski veloittaa tosta. Tosta kulkemisesta tulossa lisää myöhemmin! (:

   Poista