"A bad day in London is much better than a good day anywhere else"

By Mia - 15.16

Mä asun siis suomalaisen perheen kanssa, joten en osaa pahemmin kuvailla mimmosta on asu enkkulaisessa perheessä ja niitten tavoista :-) Mutta tässä vähän mun näkemyksiä Englannista tän parin kuukauden takaa!

Asun suht pienessä kaupungissa ja tälläkin on mun mielestä hurja liikenne, siis kaahaillaa tosi paljon ja ajetaan vähän miten sattuu! Lontoossa oon meinannu pari kertaa jäähä auton alle, hehe. Enkä oikeen vieläkään osaa hahmottaa tietä ylittäessä et kummasta suunnasta ne autot nyt oikeen tulee...
Ja pyöräilijät pyöriälee autojen seassa? Niille on jossain ihan omat kaistatkin..
Täällä on kyllä tosi halpaa matkustaa junalla taikka bussilla, ainakin verrattuna suomen hintoihin.

Mullakin oli semmonen käsitys Englannista, että täälä oikeesti sataa joka päivä ja on kylmä ja synkkää.. Mutta ei! Viime viikollakin ehkä kahtena päivänä satoi? Ja oli tosi ihania aurinkoisia ja lämpimiä päiviä (-: On ihanaa olla täällä paossa suomen pakkasia! Ja täälä on vieläkin nurmikot vihreenä ja osissa puissa vielä lehdetkin!
Tällä kaikki ihmiset on tottakai tosi kohteliaita, toivotetaan huomenta aamulla vastaantulijoille, tuntemattomatkin tulee kyseleen vointia ja koko ajan pyydellään anteeksi :-D Musta on kyllä tosi kiva tapa, että höpötellään tuntemattomille! (paitsi sillon kun on vähän huonompi päivä ja kaikki ärsyttää..)
Ja parasta ehkä, että täällä on kaikkia ihania vaatekauppoja; zara, bershka, pull&bear, new look, victoria's secret, primark...! Ja Starbucks löytyy melkeen joka paikasta! Ja punnankauppa, mistä saa vaikka ja mitä kivaa vaan yhellä punnalla! :-D Ruoka on halvempaa kun suomessa!! Ja alkoholi...
Eikä oo oikeestaan vielä tullut ikävä mitään suomalaista ruokaa, paitsi jotain karkkeja, ruisleipää ym.
Mutta täältäkin on löytynyt uusia herkkuja! Kyllä täällä syödään kaikkia kummallisia juttuja kuten sokerileipää, siis paahtoleivän päällä sokeria?
Täällä on myös kampaamotuotteet paljon edullisempia kun suomessa, sekä itse kampaamossa käynti. Myös ripsienpidennyket ym. rankennekynnet on täällä edullisempia. Tottakai niissäkin hinta/laatusuhde vaihtelee!
Huono juttu täällä on ainakin, että baarit menee tosi aikasin kiinne!? Jotkut pubit menee jo yheltätoista kiinne ja me suomalaisethan ollaan vasta niihin aikoihin lähössä baariin!
Jossain pubeissa on tosi halpaa juomista, esim. missä viimeksi kävin oli siideri vaan 1,80£! Mutta on jossain kunnon baareissa tietty kalliimpaa ja kalliit sisäänpääsy maksut..

En ollut ennen käynnyt Englannissa, ennen kuin tulin au pairiksi tänne ja oli vähän huonot ennakkoluulot : D Mutta on ollut ainoastaan positiivinen yllätys tähän asti!
Tykkään kyllä Englannista tosi paljon kaiken kaikkiaan, eikä oo vielä kaipuuta takaisin sinne Suomeen (-: 

 • Share:

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. oiii lontoo <3

  oon iha kade ku oot sielä!

  VastaaPoista
 2. Voi että kun tuli taas ikävä Englantiin :D Ei se ikävä varmaan koskaan helpota, kun Suomeen tulee takas..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei varmasti helpotakkaan : D Mutta onneksi tänne pääsee aika helposti käymään (:

   Poista
 3. Todella kivalta blogilta vaikuttaa! Ja ihania kuvia :)

  All Good Things

  VastaaPoista
 4. En tiia missa asut, mutta Lontoossa on ainakin ihan perkeleen kallista matkustaa bussilla/tubella/junalla!!! :D Nain pidemman paalle kun taalla asustaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on varmasti (: En siis asu Lontoossa, ja lähinnä Suomen hintoihin näitä vertasin (:

   Poista